19-годишен афганистанец пострада при бой край бежанския лагер в Харманли
19-годишен афганистанец пострада при бой край бежанския лагер в Харманли / DarikNews.bg, Архив

19-годишен афганистанец от бежанския лагер в Харманли e в интензивното отделение на местната болница, след като снощи е бил наръган два пъти с нож в гърдите. Към момента състоянието му е стабилно, съобщават от областна дирекция „Полиция“ в Хасково.

В сбиването, станало край автобусната спирка до лагера на ул. „Районна“, са участвали група от 20-30 мигранти, като също с нож в бедрото е бил наранен и друг 19-годишен афганистанец, който след преглед в ЦСМП-Харманли е освободен за домашно лечение.

Сигналът в харманлийското полицейско управление на тел. 112 е бил подаден в 21.55 часа от собственичката на близко заведение. По първоначална информация повечето от участниците в боя са мигранти от Афганистан. Между тях възникнал скандал и групата се нахвърлила да бие 37-годишен, който ранил с нож двамата младежи. Нападателят е задържан и се провеждат следствено-процесуални действия. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

900 са в момента настанените в бежанския лагер в Харманли, като в началото на юни обитателите му бяха малко над 200.

Държавната агенция за бежанците е в непрекъснат контакт и в постоянна координация с органите на МВР, като са предприети всички необходимите действия по запазване на обществения ред и повишаване мерките за сигурност на българските граждани, както и на лицата, потърсили международна закрила в центъра.

 

МВР предприема превантивни засилени мерки за сигурност с полицейски патрули и жандармерия около всички териториални поделения на ДАБ в страната.