100 пури, скрити в задната броня на автомобил, намериха митничарите
100 пури, скрити в задната броня на автомобил, намериха митничарите / Митница Свиленград

100 пури, скрити в гредата на задната броня на "Тойота Авенсис" с хасковска регистрация откриха митническите служители на пункта Капитан Андреево. Пурите били укрити в тайника от 50-годишния Д.П., на когото е съставен акт.

При друг случай, в същия ден, при щателна митническа проверка на микробус с пловдивска регистрация, пътуващ от Турция за България, в личния багаж и на деветимата пътници са открити общо 940 кутии от различни марки, средно по 100 кутии цигари на човек. При проверка на пътници в лек автомобил отново с пловдивска регистрация, идващ от Турция, в багажа на четиримата пътници са открити 230 кутии цигари без бандерол. На нарушителите са съставени актове за митническо нарушение.

През последната седмица митническите служители на Капитан Андреево са задържали близо 10 000 кутии цигари и 37.500 кг тютюн за пушене. По-голямата част от цигарите, закупени от Република Турция, са иззети от 95 пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, при щателни митнически проверки на коли, селектирани по метода на анализа на риска, служителите от Митница Свиленград са открили 2 546 кутии цигари, за които са съставени 35 акта.