Зима
Зима / DarikNews.bg

От пресцентъра на Община Габрово информират, че повече от 40 машини работят за почистване на пътищата и улиците на територията на общината. Пътищата са проходими при зимни условия.

ОП „Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа. Приоритетно се почистват улиците към лечебните заведения, болните на хемодиализа, маршрутите на пътническия транспорт, детски и учебни заведения и главните улици. Всички ученици от селата са транспортирани до средищните училища.

Няма цели населени места без ток в област Габрово, подадени са единични сигнали за аварии

На прохода Шипка температурата е минус 10 градуса, пътят е заснежен, обработен, снежната покривка е 40 см., вали слаб сняг. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, снежната покривка там е около 70 см., температурата е минус 8 градуса. Видимостта е ограничена до 200-300 м.

Обработват се и пътищата към селата, градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 5 градуса, а влажността - 92%. Новата снежна покривка е около 25 см.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.