Апелативен съд - Велико Търново с нов ръководител
Апелативен съд - Велико Търново с нов ръководител / netinfo
Жестокият насилник – 34-годишният Димитър С. С., който получи доживотна присъда от Окръжния съд в Габрово, обжалва решението на втора инстанция, съобщава вестник „100 вести“, цитирайки информация от Пламен Караиванов, говорител на Апелативния съд във Велико Търново.

Изданието припомня, че подсъдимият, жител на село Дамяново, направи тежките престъпления в село Богатово. На 2 юни м. г. пътувал с автомобил за Севлиево. Като стигнал до разклона за село Богатово, спрял в близост до цех с паркирани товарни автомобили, с цел кражба на нафта. Сложил шапка с отвори за очите и устата и ръкавици, но се отказал да извърши кражба, понеже имало пазач.
 

Доживотен затвор за рецидивист, опитал да изнасили и запали възрастна жена


Тогава видял къщата на 73-годишната жена, прескочил оградата и през прозорец влязъл вътре. Нахвърлил се върху възрастната жена, която била с тежко заболяване и се придвижвала само с патерици. Запушил устата й и седнал върху нея, като искал пари. Започнал да я души с найлонова торба, което довело до кратковременна загуба на съзнанието й и до дихателна недостатъчност.

Жената загубила за кратко съзнание, започнала да издава хрипове. Употребявайки груба сила, обвиняемият извършил блудствени действия, след което изнесъл навън телевизора. Върнал се в стаята, натрупал книги и дрехи на купчина до леглото на лежащата жена. После залял всичко с ракия и олио, подпалил го и напуснал къщата.

На следващия ден продал телевизора. Със затруднено дишане, подпирайки се и провлачвайки се, жената едва успяла да изпълзи навън, преди пламъците да обхванат помещението. Тъй като огънят препречвал изхода към вратата, тя успяла да се спаси, изпълзявайки навън през прозореца на стаята.