Доживотен затвор за рецидивист, опитал да изнасили и запали възрастна жена
Доживотен затвор за рецидивист, опитал да изнасили и запали възрастна жена / Dariknews.bg, архив
Доживотен затвор за рецидивист, който се опитал да изнасили и запали възрастна жена
92269
Доживотен затвор за рецидивист, който се опитал да изнасили и запали възрастна жена
  • Доживотен затвор за рецидивист, който се опитал да изнасили и запали възрастна жена

Доживотен затвор за рецидивист, опитал да изнасили и запали възрастна жена

34-годишен рецидивист е осъден на доживотен затвор. Престъпникът се опитал да убие възрастна жена, запалвайки жилището й. Целта му била да прикрие извършени от него други престъпления - грабеж, опит за изнасилване и блудство.

Окръжна прокуратура-Габрово поиска присъдата да бъде доживотен затвор, а съдът прие аргументите.

Наказанието си Димитър С. ще изтърпи при специален режим. Той е осъден да заплати обезщетение в размер на 80 000 лева за неимуществени вреди и 5610 лева за имуществени вреди.

Престъплението е извършено в село Богатово, на 3 юни м.г., между 3.00 и 5.00 ч. Потърпевшата е 73-годишна жена, която едва се спасила.

На 2 юни м.г. Димитър тръгнал с автомобил за Севлиево. Като стигнал до разклона за село Богатово, спрял в близост до цех, за да открадне нафта, но се отказал понеже имало пазач.

Тогава видял къща, прескочил оградата и през прозореца влязъл вътре. Нахвърлил се върху възрастната жена, която била с тежко заболяване и се придвижвала само с патерици.

Запушил устата й и седнал върху нея, като искал пари. Употребявайки груба сила, обвиняемият извършил блудствени действия, след което изнесъл навън телевизора. Върнал се в стаята, натрупал книги и дрехи до леглото на лежащата жена и ги подпалил. Със затруднено дишане, подпирайки се и провлачвайки се тя успяла да изпълзи навън, преди пламъците да обхванат помещението.

Присъдата на Окръжен съд-Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.