Затвор за дряновец, изтеглил пари от крадена кредитна карта
Затвор за дряновец, изтеглил пари от крадена кредитна карта / Дарик Габрово, архив

Габровски окръжен съд осъди Д.С. от Дряново на лишаване от свобода и глоба за теглене на пари от крадена кредитна карта.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 30 май миналата година от банкомат на ул. „Хр. Смирненски" в Габрово, с кредитна карта на 57-годишна жена, изтеглил 400 лв. Преди това той откраднал банковата карта и листче с изписан персонален идентификационен номер към нея от дамската чанта на габровката, докато тя била на работа в медицинския център на същата улица. След като жената установила липсата на кредитната карта побързала да уведоми банката издател, но 400 -те лева вече били изтеглени.

За извършеното престъпление и на основание чл.249 ал.1 от НК ш чл.54 от НК Д.С. бе осъден на 3 години лишаване от свобода и глоба в полза на държавата в размер на 500 лв. Наказанието „лишаване от свобода" следва да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим. При опредеяне на наказанието съдъг съобрази обществената опасност на дееца, който е осъждан за престъпления от различен характер.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново в 15-дневен срок.