Затягат дисциплината в общинската администрация, зам.-кметовете - двама
Затягат дисциплината в общинската администрация, зам.-кметовете - двама / Дарик Габрово

Заместник-кметовете на Община Габрово ще останат двама, съобщи кметът Николай Сираков. Инж. Калинка Пенева, която е зам.-кмет по инвестиционна политика и общинска собственост, е в болнични. Следващата седмица ще бъде съобщено името на човека, който ще заеме мястото й.

Инж. Добрин Савчев остава зам.-кмет по устройство на територията, благоустрояване и строителство, а зам.-кметът по устойчиво развитие Таня Христова е в неплатен отпуск, тъй като оглави кабинета на министър Дончев. Въпреки това тя продължава да помага на общинската администрация. Зам.-кмет по култура, образование, здравеопазване и социални дейности няма да бъде назначаван.

"Да предположим, че не съм намерил човека, който искам, защото става въпрос за една година, а не за четири", обясни кметът. Той информира, че предстоят уволнения  засега на двама директори на институции, но не съобщи имената им. По неговите думи всяка организация трябва да проумее каква е основната й цел, а тя не може да бъде единствено запазване на персонала.

Кметът информира, че започва затягане на контрола и завишаване на санкциите в общинската администрация, тъй като тя леко се е отпуснала през последните 3-4 месеца.

Общинските служители ще бъдат санкционирани при три закъснения за работа, забавяне на преписките и т.н.