Арест
Арест / DarikNews.bg
Задържани са авторите на серия кражби на акумулатори от автомобили, паркирани на различни места в Габрово. Противозаконните деяния са реализирани в периода 17-28 март.

Полицията успяла да влезе в дирите на крадците след извършена от тях кражба през нощта на 23 срещу 24 март 

От пресцентъра на ОДМВР съобщават, че след взломяване на заключващите механизми на предните врати на л.а. Субару Джъсти и л.а. Тойoта Пикник, паркирани на бул. "Хемус" е извършена кражба на два броя акумулаторни батерии. На двете местопроизшествия са извършени огледи. В РУ Габрово са образувани досъдебни производства.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са 37-годишен многократно осъждан мъж от с. Върбовка, община Плевен и 19-годишен младеж от Варна.

Допълнително се установи, че след взломяване на заключващи механизми на вратите на автомобили, са извършили и следните кражби: акумулаторна батерия „KRIGER” от л.а. Москвич, паркиран на  бул. "Столетов", акумулаторна батерия от л.а. Фолксваген Голф, паркиран на бул. "Столетов", акумулаторна батерия „Искра” от л.а. ВАЗ 2104, паркиран на ул. "Петър Божинов", акумулаторна батерия „FIAMM” от л.а. ВАЗ 21093", паркиран на бул "Столетов", акумулаторна батерия от л.а. ВАЗ 2105, паркиран на ул. "Коста Евтимов",  акумулаторна батерия от л.а. ВАЗ 2106, паркиран на бул. "Хемус".

Част от вещите са намерени и иззети. Образувани са досъдебни производства. Спрямо лицата е наложена полицейска мярка „задържане” за срок до 72 часа. Изясняването на цялата престъпна дейност на лицата продължава.