Хванаха мъже от Казанлък, крали акумулатори от коли в Габрово
Хванаха мъже от Казанлък, крали акумулатори от коли в Габрово / netinfo

Заловиха крадци, специализирали се в отнемане на акумулаторни батерии от чужди автомобили.
От полицията съобщиха, че това е станало след сигнал на пострадал собственик на кола.

Той заявил, че около 23:50 часа на 25 март, неизвестно лице е счупило странично стъкло на предна лява врата на л.а. Фолксваген Голф, паркиран на ул. "Д-р Т. Венкова" в Габрово. Установена е липсата на акумулаторната батерия.

От проведените неотложни заградителни мероприятия от служители на РУ Габрово, около 00:10 часа, на бул. "Столетов" са задържани извършителите на престъплението - двама мъже от Казанлък.

От проведените допълнителни оперативно - издирвателни мероприятия се установило, че лицата са извършители и на други престъпления:

На 25.03.2016 г. - кражба на акумулаторна батерия от. л.а. Фолксваген Джета, паркиран на ул. "П.Падалски"; акумулаторна батерия от л.а. Лада, паркиран на ул. "Ген. Никола Рязков" и на СД МП3- плеьр от л.а. Хюндай, паркиран на ул. "Д-р Т.Венкова".

Допълнително се установило, че на 22.03.2016 г. са извършили кражби на две акумулаторни батерии от два л.а.Опел Астра, паркирани на ул. "П. Михов".

Част от вещите са намерени и иззети. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност продължава. Спрямо лицата е наложена мярка „задържане" за срок до 24 часа.