/ ThinkStock/Getty Images
Задържаха горски инспектор, взимал подкупи от фирми, занимаващи се с дърводобив, съобщиха от полицията в Габрово.

В Тутракан задържаха общинар и гражданин за поискан, даден и приет подкуп

На 17 октомври, при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на икономическата престъпност, в резултат на оперативно-издирвателни мероприятия, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областна дирекция на МВР-Габрово са събрани достатъчно данни, от които е направено обосновано предположение за извършено тежко икономическо престъпление.

При претърсване, извършено в жилището на 43-годишен жител на Габрово - горски инспектор в „Регионална дирекция по горите“-Велико Търново, разследващите са намерили и иззели веществени доказателства и пари, уличаващи го в приемане на парични средства, които не му се следват, за да не извършва действия по служба.

Двама души са задържани за предложен и приет подкуп от длъжностно лице

От проведените под надзора на Окръжна прокуратура-Габрово процесуално-следствени действия по разследването, до момента е установено, че длъжностното лице е искал и приемал пари от представители на различни търговски дружества, занимаващи се с дърводобив на територията на общините Дряново и Трявна в периода от началото на 2016 до 17 октомври 2019 година, за което спрямо него е наложена полицейска мярка „задържане за срок до 24 часа“.

Задържаха данъчен за 15 000 лева подкуп

След повдигнато обвинение, с постановление на Окръжна прокуратура, на горският инспектор е наложена мярка „задържане до 72 часа“. След изясняване на цялостната престъпна дейност и приключване на разследването по досъдебното производство.