За четвърта поредна година -коледен благотворителен концерт за деца със специални потребности
За четвърта поредна година -коледен благотворителен концерт за деца със специални потребности / Дарик Габрово, архив

Коледен благотворителен концерт в полза на децата със специални образователни потребности организират ПП ГЕРБ-Габрово, Фондация „Сиас", Ресурсен център и Сдружение „Равен старт".  За изминилите три години от тази благотворителна инициатива са събрани над 15 000 лв., които са използвани за закупуване и оборудване с ментални пособия на Ресурсния център, ресурсните кабинети в училищата и сдружение „Равен старт".

За да подпомогнат своите връстници, в концерта ще се включат малчуганите от ОДЗ „Дъга", ЦДГ „Мечо пух", ЦДГ „Явор", Шоу-балет „Магия", фолклорен ансамбъл „Габровче",  танцова школа „Лиана", акробатите от „Акроарт" и индивидуални изпълнители, сред които и деца от аутистичния спектър. Преди концерта ще има благотворителен базар. Талантливите малки творци от Детската школа по приложни изкуства с преподавател Ива Пенчева ще рисуват и изработват коледни предмети и ще предлагат творбите си на габровци, а събраните средства отново ще бъдат за децата със специални образователни потребности. В коледния благотворителен базар със свои произведения ще се включат и деца със специални образователни потребности от Ресурсния център, от Равен старт, както и от детските градини „Дъга", „Мечо пух" и „Явор".

За всички деца с благородни сърца, които ще помогнат на своите нуждаещи се връстници, като дойдат на концерта, ще има много изненади и подаръци от Дядо Коледа. Благотворителната инициатива ще бъде на 21.12.2011 от 18 часа в спортна зала „Орловец".

Веднага след това, от 19 часа, в спортна зала „Орловец" ще започне открит урок по спортни танци. Той ще се проведе от треньорите от „Ритмика". Откритият урок е част от проект на Министерството на физическото възпитание и спорта „Никога не е късно за ново начало".