Юношите на РК Янтра с престижно второ място в Румъния
Юношите на РК Янтра с престижно второ място в Румъния / sport-gabrovo.com

Великолепно представяне направиха юношите старша възраст на ръгби клуб „Янтра“ на силен международен турнир по Ръгби 7 в Румъния. Шампионите на България за 2014-та и 2015-та година участваха в поредното издание на надпреварата за Купа "Долен Дунав", провела се в град Галац, и си тръгнаха за България с трофея за второто място, информира sport-gabrovo.com.

В предварителната група габровските момчета постигнаха две победи - над отборите на Брила (24:0) и Текучи (17:5). На полуфинала възпитаниците на треньора Трифон Костадинов надиграха и френския RC „Pessac Rugby“ с 14:7, което ги изведе до двубоя за първото място срещу домакините от Галац.

Финалът се игра при убийствена 40 градусова жега и завърши при резултат 17:0. Той обаче не отговаря на демонстрираната равностойна игра от двата състава. Габровските момчета пропуснаха отбележат при три добри възможности през първата част, а в края на полувремето допуснаха грешка в защита, от която домакините се възползваха, за да поведат със 7:0.

През второто полувреме съдията изгони Илия Димитров, в ситуация, в която „Янтра“ можеше да отбележи есе и да изравни. Илия беше задържан за фланелката без топка, за да не се откъсне сам в нападение, и удари през ръката румънския състезател, който го дърпаше. Това му коства червен картон и габровският тим остана с човек по малко на терена, а това осигури успеха на Галац.

В крайното подреждане след „Янтра“ (Габрово) останаха RC Pessac Rugby (Франця), SCC Tecuci Rugby (Румъния), CTTU Focsani Rugby (Румания) и Brila Rugby (Румъния).

Съставът, който представи Габрово на турнира в Галац: Цветомир Илиев, Илия Димитров, Радослав Хубанов, Мирослав Колев, Димитър Мадемов, Стефан Йосифов, Велислав Асенов, Тихомир Георгиев, Ангел Тончев, Даниел Цвятков.

Треньор – Трифон Костадинов

Помощник треньор - Димитър Георгиев

Водач – Георги Петков

Пенчо Пройчев участва като съдия и получи признанието за най-добър рефер на турнира.