Юношите на Янтра 1919 срещнаха ЦСКА в София
Юношите на Янтра 1919 срещнаха ЦСКА в София / netinfo

Школата на ПФК „ЦСКА” прие габровския клуб ФК „Янтра 1919” в коплекс „Царско село”. Заплануваните мачове за деня бяха два: за две възрастови групи- юноши до 17 и до 19 години.

По-голямата възрастова група до 19 години, направиха доста добро представяне, като силите бяха почти равностойни. Още в самото начало на мача, габровци започнаха с много добри действия в атака и в дефанзива. В първите минути атаката на ФК „Янтра 1919” успя да пробие защитата на червените.

Пред габровския тим се откри първата възможност за гол в мача, като след разиграване пред противниковата врата и пас към Георги Иванов, той нанесе силен удар, който не бе точен и премина над напречната греда. С добри действия в защита зелено-белите успяха да възпрепядстват няколко атаки на ЦСКА, но в 37-та минута армейците откриха резултата в мача.

До края на първото полувреме резултата се задържа в полза на домакините 1-0. След почивката възпитаниците на старши треньора Веселин Антонов стартираха доста по-организирано и целенасочено. Вратаря на габровци, Никола Стефанов показа добри действия на своя пост, като спаси няколко силни удара на червените.

Впоследствие той бе сменен от Петър Георгиев. В 60-та мунута софиянци надиграха защитата на ФК „Янтра 1919” и отбелязаха своя втори гол в мача. Домакините успяха да задържат резултата в своя полза и мачът завърши при резултат 2-0.

За двете проведени контроли и играта на формациите, директорът на школата на ПФК ”ЦСКА” - Спас Джевизов сподели:„Заради Петко Петков приех днешните контроли.

Първоначално отказах, тъй като нашето първенство започва в събота, но впоследствие решихме да се състоят контролите, като едно от условията беше да се внимава да не се контузи някое дете, защото ни предстоят мачове събота и неделя.

Първия мач с по-малкия набор не се получи, разликата беше доста голяма и не съм доволен от този мач. Във втория мач се получи добра среща, коректно играят момчетата, което е най-важното.

И за Габрово по всяко време съм готов да приема формации да играят с моите деца. Аз наблюдавам повече моите момчета, защото ние си имаме отговорности, мачове и т.н., добра игра стана с по-голямата възрастова група, има още какво да учат, но днес се получи един хубав спаринг.”

В другия мач юношите до 17 г. загубиха убедително от връстниците си от ПФК „ЦСКА”, като габровци успяха да отбележат един гол, попадение на Стенли Келок.