Връчиха наградите на отличените в 21-то международно биенале на хумора и сатирата
Връчиха наградите на отличените в 21-то международно биенале на хумора и сатирата / Дарик Габрово

Джемалетин Йълдъз, носител на голямата награда на 21-вото Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата - Габрово 2013 получи лично статуетката „Златният езоп" от кмета на Габрово Таня Христова по време на официалната церемония по откриването на биеналето и врчването на наградите.  На свой ред турският творец донесе от името на ректора на Анадолския университет плакет за Дома на хумора и сатирата, който бе връчен на директорката Татяна Цанкова, заедно с поздравленията на ректора за онова, което се прави в Габрово за изкуството.
За участие в 21-то издание на Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата бяха получени 1 664 творби на 784 автори от 55 страни. За включване в изложбите на Биеналето международното жури одобри 443 творби на 329 автори от 44 страни. Специалната награда на Габрово статуетката „Гаскар" бе за Антон Колев.

Безспорно най-смешната награда на победителите в различните раздели на биеналето бе връченият от Ротари клуб Габрово габровски куфар - дисаги с емблемата на Габрово, която да дава на носителя му Стефан Стефанов виза за целия свят, плюс безотчетен плик със 100 евро джобни пари.

Връчиха наградите на отличените в 21то международно биенале на хумора и сатирата
netinfo

Лично управителят "Скални материали" АД, дългогодишен партньор на Дома на хумора връчи наградите на отличените за скулптури, двама от които млади творци. Той поднесе жест на благодарност към екипа на Дома в лицето на неговата директорка, като й връчи огромен букет. На свой ред Татяна Цанкова му върна жеста с метална пластика „Пеликан", символ на дарителството.

В Дома на хумора зала 3 са изложени всички творби на наградените и допуснатите до изложбите на 21-вото биенале, както и малка експозиция творби на членовете на журито.