Впечатляващ концерт в памет на Георги Бадев
Впечатляващ концерт в памет на Георги Бадев / Община Габрово

Зала „Възраждане" отдавна не беше събирала толкова много публика, но и отдавна не беше виждала такова виртуозно изпълнение на едни от най-успешните и талантливи млади български цигулари - Светлин Русев и Христофор Михайлов. Двамата не са непознати на габровската публика, защото заедно със също толкова даровитата цигуларка Мила Георгиева участваха в майсторския клас на маестро Минчо Минчев през 1991 г. в Габрово.

Светлин Русев и Габровският камерен оркестър, както и в партньорство с Христофор Михайлов изнесоха впечатляващ концерт в памет на друг световноизвестен български цигулар и габровски зет Георги Бадев.

Музикалното събитие се състоя на 23 ноември в зала „Възраждане". Програмата, специално подбрана от диригента Иван Стоянов, включваше „Малка симфония в сол минор" от Томазо Албинони, „Концерт за цигулка и оркестър в до мажор" от Йозеф Хайдн, „Вариации и фуга на тема от Йохан Кунау" от Хендрик Андрийсен, „Андалуски романс" на Пабло де Сарасате, Фантазия по теми из операта „Кармен" на Жорж Бизе.