В предложената нова структура на общинската администрация има неясноти, твърдят от БСП
В предложената нова структура на общинската администрация има неясноти, твърдят от БСП / Дарик Габрово, архив

В предложената нова структура на общинската администрация в Габрово има неясноти, твърдят от БСП. На пресконференция те посочиха, че не е уточнено с колко бройки се намалява администрацията и за какви бройки става въпрос.

“Впечатление прави, намаляването на зам.-кметовете, което е похвално. Но да се закрива отдел образование – на мен ми се струва нелогично, при условие, че за образование се заделя една голяма част от бюджета на Общината и от предизборната програма на управляващите, именно то беше поставено като приоритет“, каза лидерът на местните социалисти Николай Григоров. В предложената структура фигурира Дирекция “Образование и социални дейности”.

Според кмета на Общината Таня Христова липсата на отдели не е дефект. В близки сфери може да се работи заедно, така могат да се използват повече възможности, а и не винаги многото хора постигат добри резултати От БСП коментираха и създаването на новия отдел „Обществени поръчки, концесии и публично-частни партньорства“.

“Този отдел, освен да се занимава с обществени поръчки не виждам какво друго би вършил. Ние публично-частни партньорства на практика нямаме”, коментира още Григоров. Отделът обаче бе определен като много важен от кмета на Общината. Само през миналата година са проведени 63 обществени поръчки. Концесиите и публично-частните партньорства дават възможности за качествени услуги и приходи за Общината. Съвсем скоро се очаква да бъде приет и Законът за публично-частните партньорства.