/ iStock/Getty Images
Музеят на хумора и сатирата ще даде старт на най-празничния месец с предколедно детско ателие "Творилничка за коледни вълшебства" на 2 декември, от 16:00 часа в Залата на жирафите, съобщиха от Общината.

Творческият екип на Музея заедно с участниците ще се превърнат в смели сръчковци и ще запретнат ръкави, за да развихрят творческия си потенциал, креативност и въображение в пълна сила.

Ето кога Габрово ще обяви началото на петото годишно време – карнавалното

Ще бъдат създадени хумористични рисунки по "сглобена" от децата тема, ще се учат как се прилага техниката “колаж” и ще изработят картички на тема "Коледният дух в моя дом" или "Коледната украса в моята стая" - една мила изненада за близките.

Произведенията, създадени в рамките на работилничката, биха могли да се превърнат и в чудесна възможност за участниците да се подготвят и за традиционния конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“, организиран от „Български пощи“.

По време на ателието ще бъдат представени интересни и забавни факти за коледната елха, джинджифиловите сладки, костюма на Дядо Коледа, първата коледна картичка, обичаите за празнуване по света и много други.

Ателието е подходящо за деца над 7 години - времетраене: 90 минути. Всички необходими материали се предоставят от организаторите.

За участие е необходима предварителна заявка на телефон: 0894/93-77-28 - Ивелина Ангелова - координатор събития или на имейл: events@humorhouse.bg.