Трагичен инцедент прави Коледния концерт

на "Upstream Voices" благотворителен
Трагичен инцедент прави Коледния концерт на "Upstream Voices" благотворителен / Ивета Петрова, СИП Журналистика, НАГ

На 15 декември от 18.00 часа в зала "Възраждане" ще се проведе Коледен благотворителен концерт, организиран от вокална формация "Upstream Voices" -  Севлиево с ръководител Ценка Горалова.  

Първоначалната идея е децата да отбележат светлия християнски празник като зарадват публиката с вълнуваща програма и емоционални изпълнения.

XI „а" клас на НАГ превърна екологията в своя кауза

По време на подготовката се случва трагичен инцидент - съученик на децата от "Upstream Voices" загива при катастрофа. Майката и братчето Константин са тежко пострадали. За радост, Константин вече е в по-добро състояние.

Деца и родители решават да организират благотворителна кампания в памет на загинали и в помощ на пострадали при пътни произшествия.  В конкретния случай - за Константин и Светла Денчеви и загиналия тринадесетгодишен Лазар.  

Йоана Йорданова с Изключителна стипендия от „Комунитас”

За целта малки художници от школи по рисуване, певците от "Upstream Voices", ученици от ОУ "Стефан Пешев", съученици на пострадалите деца от СУ "Васил Левски" изработват Коледни картички, рисунки и украшения, които ще се продават на Коледния базар във фоайето на Община Севлиево на 14 декември от 17.00 часа и на благотворителния концерт в зала "Възраждане" - Габрово на 15 декември.

Входните билети за концерта са Коледни картички.

Преди шест години "Upstream Voices" организира благотворителен концерт за журналиста Драго Денчев - баща на Константин и Лазар, който, за съжаление, не успя да се пребори с тежка болест.

Автор: Ивета Петрова, СИП Журналистика, НАГ