Таня Христова представя Географската информационна система на Габрово
Таня Христова представя Географската информационна система на Габрово / Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова ще представи днес ГИС портала (Географска информационна система, Geographic information system) на Община Габрово в рамките 17-та конференция по електронно управление на тема „Големите промени в електронното управление".

Таня Христова ще участва в сесията, посветена на "Технологичната общинска администрация" заедно с представители на местната власт от България и Македония и на водещи компании от ИТ сектора.

Конференцията се провежда под патронажа на Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи със съдействието на министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Национално сдружение на общините в Република България.

Сред акцентите на форума са ефективността на електронните услуги, реинженерингът на процесите в администрацията, приоритизирането на е-услугите на база използването им от гражданите и бизнеса, факторите за тяхното успешно въвеждане и сигурност.