/ Снимка: Дарик, архив
На 9 януари 2019 г., в заседание по наказателно дело от общ характер № 127 от 2018 г., състав на ОКРЪЖЕН СЪД – ГАБРОВО с председател съдия Попов, одобри споразумение между окръжния прокурор при Окръжна прокуратура - Габрово и защитника на подсъдимия Ц.Ц. от Габрово, с което на последния се налага наказание „лишаване от свобода“ за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества.

33-годишен е арестуван с три вида наркотик

Съгласно споразумението, Ц.Ц. се признава за виновен в това, че в периода от 19 октомври 2017 г. до 6 юни 2018 г., в Габрово, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в обитавания от него апартамент в Габрово, държал и разпространявал метамфетамин, хероин, екстази и амфетамин.

Подсъдимият се призна за виновен и в това, че на 6 юни 2018 г. държал в себе си с цел разпространение хероин и метамфетамин, които при задържането се опитал да укрие, като погълнал част от хероина, а останалите наркотични вещества изхвърлил до лекия автомобил, в който пътувал.

Дело срещу наркодилър е насрочено за 9 януари

За извършеното престъпление бе определено наказание от 4 години лишаване от свобода. Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.