Слухове за политическо назначение разбуни севлиевската общинска болница
Слухове за политическо назначение разбуни севлиевската общинска болница / netinfo

 

Слухове за кадруване от страна на двама общински съветници и предстоящо назначаване без конкурс на нов управител на общинската болница в Севлиево провокираха подготвянето на декларация от медици в лечебното заведение до местния парламент и кмета на Общината. Това съобщи за Дарик председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Узунов.

Според него лекарите са притеснени от неофициална информация за водени разговори зад гърба им и афиширането на бившия директор на габровската областна болница д-р Божидар Паралчев като бъдещ управител на лечебното заведение. Декларацията е подписана от 29 медици. "Настоящият управитиел на общинската болница в Севлиево д-р Найден Сърдъмов е в болнични и вероятно ще отсъства дълго време. Но до този момент не е коментиран въпросът с неговата смяна", каза д-р Узунов и добави, че на 24 февруари на заседание на местния парламент ще се обсъжда състоянието на местната болница,  но няма предварителна информация за подготвянето на нови хора, които да заемат длъжността. "Трябва да се спазват стандартните законови процедури, които са обсъждане в Общинския съвет, гласуване на решения, обявяване на  конкурс и т.н.", коментира д-р Узунов. По неговите думи тази декларация е превантивен акт. Утре ще бъде проведена среща на кмета, общински съветници и лекари в болницата.

 Пред Дарик Радио д-р Божидар Паралчев категорично заяви, че няма информация за декларацията и  с него не са водени каквито и да било разговори за заемане на директорския пост в севлиевската общинска болница.