Зелена карта за българите в чужбина искат Мая Манолова и Кирил Добрев
Зелена карта за българите в чужбина искат Мая Манолова и Кирил Добрев / netinfo

След сигнал на Кирил Добрев – народен представител в 43-то НС, Комисията за енергийно и водно регулиране разпореди проверка в ТЕЦ Габрово. Добрев, който беше и депутат от Габрово, сигнализира за фрапиращи нарушения при топлоснабдяването от страна на ТЕЦ Габрово ЕАД.

„Жителите на общината срещат огромни проблеми при отполяването си в зимните месеци. При мен постъпиха жалби, в които хората се оплакват, че социалните им помощи за отопление са преведени на дружеството, но те продължават да мръзнат” - коментира Кирил Добрев.

Той настоява да бъде постановена проверка на габровската топлофикация за спазване изискванията на лицензия N L – 009 – 05 от 17 октомври 2000 г. и „Общите условия“ за продажба на топлинна енергия за битови нужди. В сигнала си Кирил Добрев посочва, че са нарушени чл. 5, ал. 2 от „Общите условия“ - за температура на топлоносителя 55°C на изхода на подгревателя, чл. 16, ал. 2 от „Общите условия“ - за нарушени показатели на качество на топлинна енергия, утвърдени от ДКЕВР и чл. 32, ал. 1 от „Общите условия“ – за неотстранени повреди в рамките на 48 часа и неизплатени неустойки.
 

Писмото на КЕВР
Кирил Добрев

Огромно е неудобството на гражданите на Габрово, които се отопляват на ТЕЦ. Въпреки многобройните срещи и запитвания към Топлофикация Габрово ЕАД, местните хора така и не са получили гаранции, че ще получат качествена услуга, за която така или иначе плащат – коментира Кирил Добрев. Той припомни и за принудителната зимна ваканция,в която излязоха учебните заведения в града.

Надявам се Комисията за енергийно и водно регулиране да влезе в правомощията си и проблемите с  услугата на Топлофикация да бъдат решени в полза на габровци, заяви Добрев.