Ще гледат дело за кражба на пари от кафе- автомат от Държавна психиатрична болница в Севлиево
Ще гледат дело за кражба на пари от кафе- автомат от Държавна психиатрична болница в Севлиево / Дарик Габрово, архив

 

Дело, образувано по жалби на В.Б. от Силистра и И.И. от Севлиево против присъда на Районен съд - Севлиево ще гледа днес Окръжен съд- Габрово. В.Б. е осъден на една година и девет месеца лишаване от свобода за извършена кражба. Той е признат за виновен в това, че за времето от 20:00 часа на 24 февруари 2010 г. до 8:00 часа на 25 февруари 2010 г., от кафе-автомат, намиращ се в двора на Държавна психиатрична болница в Севлиево, при условията на опасен рецидив, в съучастие с другия подсъдим И.И. е отнел пари в брой на обща стойност 520 лева.

Първоинстанционният съд е признал В.Б. за невинен в това да е извършил гореописаното деяние при условията на опасен рецидив, след предварителен сговор с И.И.  

Другият подсъдим е осъден на шест месеца лишаване от свобода. Той е прзнат за виновен в това, че за времето от 20:00 часа на 24 февруари 2010 година до 8:00 часа на 25 февруари 2010 година, от кафе-автомат в двора на Държавна психиатрична болница в Севлиево, при условията на повторност, в съучастие с другия подсъдим В.Б. е отнел пари в брой на обща стойност 520 лева.  

Първоинстанционният съд е признал И.И. за невинен в това да е извършил деянието след предварителен сговор с В.Б..