Не за първи път строителни материали изчезват от обекти, включени в Националната програма за енергийна ефективност
Не за първи път строителни материали изчезват от обекти, включени в Националната програма за енергийна ефективност / DarikNews.bg
42-годишен мъж e крал строителни материали от различни блокове, които биват санирани на територията на Севлиево. Той е уличен при разследване за изчезнали 11 стъклопакета от сграда на ул. „Стоян Бъчваров”. 

Ураганен вятър в Севлиево откърти изолацията на саниран блок (СНИМКА)
 
В хода на работата по изясняване на престъпната му дейност е установено, че през периода февруари-ноември т.г. той е извършил още 6 кражби на стъклопакети - общо 13 броя, топлоизолационни плочи от стиропор - 54 стека, и други материали от строителни обекти на територията на Севлиево. От полицията потвърдиха, че става въпрос за материали, предназначени за сгради, включени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 

Обир по време на саниране
 
При извършеното претърсване в частен имот, който мъжът ползвал, са намерени самоделна карабина и 131 патрона, за които той не притежава необходимото разрешително. Оръжието и боеприпасите са иззети. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем.