Сестри Пеневи
Сестри Пеневи / sport-gabrovo.com

Спортният сайт sport-gabrovo.com информира, че звездите на габровския клуб по спортна акробатика и батут „Акро-арт“ – сестрите Христина и Мариела Пеневи, се класираха на финал още в първия ден от XXV-то Световно първенство по скокове на батут за деца, юноши и младежи до 21 години. Шампионатът на планетата започна днес в зала „Арена Армеец“ в София, с участието на близо 1000 състезатели от 43 държави.

България е с 15 състезатели на форума, а трима от тях са представители на клуб „Акро-арт“. Третият е Михаел Митев, който ще участва в надпреварата при юношите на възраст 15-16 години.

Сестрите Христина и Мариела Пеневи водят битка за медалите в групата на девойките от 17-21 години и днес стартираха своето участие с надпреварата на батут-синхрон. В състезанието се включиха 23 дуета, които бяха разделени в две групи на квалификациите. Христина и Мариела бяха в групата с 13 двойки и получиха оценка 45.350, която им отреди 3-4 място. Любопитен факт е, че абсолютно същия резултат записа и другата българска двойка Анита Макулова/Десислава Манолова.

Така България ще има два синхрона във финала. Най-добра оценка в квалификациите получи дуетът на Беларус, следван от синхроните на Германия, Австралия и двете български двойки. Топ 8 допълниха Нова Зеландия, Холандия и още една двойка от Германия. Извън първите финала останаха синхроните на Полша, Португалия, Мексико, Австралия, Бразилия, Аржентина, Финландия, Белгия, Русия, САЩ, Швеция и Испания.

Битката за медалите в дисциплината е тази вечер от 19.45 часа. На финала и осемте дуета започват на чисто – от нула.