/ Община Габрово
Министър Кирил Ананиев поздрави персонала и гостите по повод откриването на реновираното отделение по нервни болести в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, съобщиха от пресцентъра на Община Габрово.

Община Габрово

Това е второто посещение на здравния министър в габровската болница, в течение на две години, по такъв приятен повод, за откриване на обновено отделение, с което то става приятно, удобно и ефективно за работа.

10 години инвазивна кардиология в Габрово (СНИМКИ)

Модернизирането на материалната база на здравните заведения, ремонтите и обзавеждането на отделения, което дава и допълнителна мотивация на заетия в тях медицински персонал са приоритет на министерството.

Община Габрово

За три години, чрез своя принципал, в областната болница са влезли близо 1 300 000 лв. Освен отделението по нервни болести са реновирани отделенията по детски болести, хемодиализа, съдебна медицина, въведени са енергийно ефективни мерки.

Община Габрово

Средствата за ремонта на това отделение са осигурени от Министерство на здравеопазването и са на стойност 250 000 лв, като с това приключва обновяването на основните и най - важни звена в болницата.

Габрово е първата община в България, която разполага с външен дефибрилатор

Цялостното обзавеждане е осигурено от дарители. „Идеал Стандарт - Видима“ АД даряват всички необходими за ремонта тоалетни, мивки, смесители за душ и мивки. Леглата и матраците са осигурени от ОЛВ Клиник Белгия, а останалото обзавеждане на стойност почти 30 000 лв е осигурено от местни фирми дарители и Община Габрово.

Община Габрово

„Със задоволство мога да кажа, че габровската болница се оформя като един лидер в региона и тук съществува много добра симбиоза между мениджмънта на лечебното заведение, персонала, местната власт, бизнеса и самото гражданско общество в Габрово, които помогнаха да се дооборудва отделението.

Община Габрово

Искам да кажа и няколко хубави думи за отделението по Инвазивна кардиология, което навърши 10 години. Разбрах, че имате много добри връзки с клиниката ОЛВ в Аалст, Белгия, която помага изключително много на болницата, най-вече с обучения на персонала. С всичко това, което се прави, аз съм убеден, че вие ще получите още по-голяма удовлетвореност от своята работа, а освен това много по-ефективно ще се разходва бюджета на болницата,“ каза Кирил Ананиев.

Община Габрово

Отделението по нервни болести разполага с 29 неврологични легла, 6 легла за рехабилитация и 4 легла за продължително лечение. През 2018 година оттам са преминали и са изписани 1731 болни, а през деветмесечието на 2019 година 1370 болни.

Община Габрово

Повече снимки от откриването може да видите ТУК.