/ БГНЕС, архив
От 15 до 22 септември 2019 г. Габрово посреща младежи от град Митищи, Русия, участници в ученически обмен между двата побратимени града. По време на гостуването си руските младежи имат възможност да посетят различни културни забележителности, да опознаят българските традиции и да посетят учебни заведения в Габрово.

На 16 септември 2019 г. руските ни приятели бяха поканени от СУ „Райчо Каролев“, за да открият учебната 2019/2020 г. заедно с неговите възпитаници. Вечерта габровски младежи и доброволци към Младежкия съвет по наркотични вещества подготвиха пъстра програма, за да посрещнат своите връстници от град Митищи, Русия. Парк Маркотея се превърна в сцена на талантливи младежи и се изпълни с млади хора, сред които и гостите от Русия.

За един ден руските младежи се потопиха в атмосферата на „Приеми ме на село“. На 17 септември те посетиха село Райновци и сами приготвиха ястия от българската национална кухня - баница, питка, шишчета, боб в гърне, момчетата носиха дърва. За всички участници имаше и саморъчно направен от самите тях сувенир - състарена снимка върху дървена рамка. Благодарим за помощта на читалището в село Райновци и на любезните домакини от Митровата къща, които отвориха дома си за гостите от Митищи.

Възпитаниците на IV ОУ „Иван Вазов“ имаха удоволствието да представят пред гостите на Община Габрово от руското училище МБОУ СОШ № 29, Беляниново, Мытищи, Русия научените от тях песни и стихотворения на руски език.

През оставащите дни руските ни приятели ще посетят различни събития и забележителности в Габрово и околността.