Представят опита на 8000 малки и средни фирми от Германия
Представят опита на 8000 малки и средни фирми от Германия / DarikNews.bg

Методът InnoKenn бе представен днес пред габровски фирми. Той дава възможност да се оцени иновативната способност на едно дружество. Чрез този метод може да се идентифицират проблемите в цялото звено - персонал, структура, начин на комуникация и др. Анализират се 48 показатели, които дават картина на ситуацията във фирмата. Решения не се предлагат, тях всеки ръководител трябва да вземе сам. Анализът се предоставя безплатно от Габровската търговско-промишлена палата (ГТПП).

ГТПП провежда днес и утре (9 и 10 юли) в Заседателната зала на Ректората на Техническия университет информационен ден и обучение за прилагане на методаInnoKenn.

Представен бе опитът на Германия в областта на оценка на иновационната способност на малките и средни предприятия (МСП) и бе проведено обучение на специалисти от областта за прилагане на  метода InnoKenn, разработен от германски учени.

Той е приложен досега в повече от 8000 германски МСП. В рамките на проект InnoWeit – От иновации към допълнително професионално обучение, в който Габровската търговско-промишлена палата е партньор, методът ще бъде приложен пилотно и в 5 предприятия от Габровска област. Водеща организация на проекта е университетът в Бохум.

Утре германските специалисти ще са в „Мехатроника“ АД, където ще приложат на практика метода за изследване на иновативната способност на предприятието – една безспорно иновативна фирма в Габрово.

Пилотните фирми са "Мехатроника" АД, "Еко-проект" ООД, STS - Електроникс, "Експрес" ООД и клъстер "Творческо Габрово".

Представят опита на 8000 малки и средни фирми от Германия
netinfo