Представят книгата на Николай Данчев  Съдбата на  националния ни характер
Представят книгата на Николай Данчев Съдбата на националния ни характер / Дарик Габрово

 Новата книга на доц. Николай Данчев - "Съдбата на  националния ни характер" ще бъде представена днес, от 17,30 ч. в актовата зала на Национална Априловска гимназия.

 Николай Данчев е роден на 12.08.1941 г. в Сливен.  Повече от 40 г. живее в Габрово. Завършил е Софийския университет, специалност философия. Автор e на "Психология на промяната" /2001/, "Психология на българина" /2001, 2002, 2005/, "Психология" /2003/, "Общуването: Едно народопсихологическо изследване. Още веднъж за характера и начина на мислене на българина. Съдбата на националния ни характер. Психология на новата ни история" /2005/,  "Психология на националния характер"и др,

„Психическият свят на българина е основният духовен регулатор в неговия начин на живот. Често пъти той сякаш е духовно капсулиран и ревностно се брани от посегателствата на външни въздействия, особено активно предлагани от хората на властта. Дълбоко вкоренено в националната ни психика е негативното отношение към властта и нейните представители", пише Данчев в . "Психология на националния характер"