Представители на бизнеса се срещат с ученици и студенти
Представители на бизнеса се срещат с ученици и студенти / netinfo

Среща на тема „Партньорството между бизнеса и образованието - гаранция за просперитет”, ще се проведе днес от 11.00 часа в Библиотеката на Технически Университет. Целта на срещата е да се предвиди и планира управлението на човешките ресурси за икономическия растеж на област Габрово в следващите години, да се предложат конкретни стъпки за взаимодействие между бизнеса, Техническия университет и професионалните гимназии в областта. 

В дискусията ще участват мениджъри на фирми от различни отрасли, Директори на Професионалните гимназии на територията на областта, студенти от Техническия университет в Габрово, Георги Маринов-началник на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово,  доц. д-р Дешка Маркова - Ректор на ТУ и инж. Илиев – директор на Университетския кариерен център. 
 

На срещата, организирана от Областния управител, ще се дискутират проблеми свързани с необходимостта от двустранна връзка между Университетския кариерен център и работодателите в област Габрово, както и ангажираност за изграждане на млади и качествени специалисти в реална работна среда.