/ ThinkStock/Getty Images
Предлагат определяне на зони за платено паркиране в Габрово, съобщиха от Общината.

МОН награди Габрово за изпълнение на проекти по „Хоризонт 2020“

На основание чл.66 от Административно-процесуалния кодекс - АПК,  Община Габрово уведомява всички заинтересовани лица, че открива производство по издаване на административен акт - Решение за определяне на зони за платено паркиране на територията на Габрово.

Проектът за Решението е изготвен на основание чл.9, ал.4 във връзка с чл.9, ал.6 от Наредба за реда за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Габрово.

Доброто: Голямо дарение от медицински легла получи Община Габрово от Германия

С приемането му, правилата разписаните в Раздел ІІ - Режим за платено паркиране - и раздел - Право на локално преференциално платено паркиране на лек автомобил на живущите в зоните за почасово платено паркиране на горепосочената Наредба ще могат да се прилагат на терен и да се контролират от новосъздаденото  общинско предприятие „Паркиране и репатриране“.

На основание чл. 69, ал.1 от АПК, Община Габрово определя форма за участие в производството по издаване на горепосочения общ административен акт от страна на заинтересованите лица и организации - чрез писмени предложения и възражения, които могат да бъдат депозирани в деловодството на ОбщинАТА или на e-mail parking@gabrovo.bg в срок до 13 АПРИЛ.