Повече от половината габровци вървят пеш, само 5% използват градския транспорт
Повече от половината габровци вървят пеш, само 5% използват градския транспорт / DarikNews.bg, архив

Социологическо проучване във връзка с подготовката на проекта за Интегриран градски транспорт на Габрово сочи, че 21.6% от населението на града използва лични автомобили, 56% върви пеш, 16.4% използва таксиметрови услуги и само 5.4% използва градски транспорт.

Тази информация обяви пред местния парламент Екатерина Караколева, управител на "Общински пътнически транспорт", цитирана от вестник "100 вести".

Колева наблегна на факта, че тези 16.4% съвсем не отразяват хората, които ползват таксита на повикване.

"Всички знаем, че става въпрос за маршрутките. Но изборът е на гражданите. Те сядат в тях, въпреки че не получават билет, който да ги застрахова, но така са преценили“, коментира управителят на „Общински пътнически транспорт“ Екатерина Караколева.

Повече от половината габровци вървят пеш, само 5% използват градския транспорт
netinfo

Привличането на повече пътници е най-голямото предизвикателство пред Общински пътнически транспорт, заяви Екатерина Караколева.

Позицията си тя защити с представяне на годишен счетоводен баланс на „Общински пътнически транспорт” ЕООД - Габрово за 2014 година, заедно с всички други съпътстващи документи за цялостната финансова дейност на дружеството.

Беше представена и информация за дружеството, с анализ на стопанската дейност и икономическите резултати за 2014 година на „Общински пътнически транспорт” ЕООД - Габрово. Отчет за изпълнение на инвестиционна програма за 2014 година и инвестиционна програма за 2015 година.

„Сравнително добро е финансовото стабилизиране на дружеството. Много е тревожно намаляването на пътниците в градския и междуградски транспорт“, определи най-важният проблем, който влияе и на финансовото състояние на дружеството, Екатерина Караколева.