Засилени проверки на Пътна полиция през почивните дни
Засилени проверки на Пътна полиция през почивните дни / DarikNews.bg, архив
На територията на Дряново, Габрово и Севлиево, са проведени специализирани полицейски операции по безопасност на движението с цел намаляване на тежките пътно-транспортни произшествия.

В Дряново, по време на акцията са проверени 46 МПС. Установени са 20 нарушения: неизползване на обезопасителни колани - 3.

1 неправоспособен водач, един без сключена застраховка „Гражданска отговорност“, 6 МПС без включени светлини, 6 МПС с непълно оборудване, трима водачи – с нередовни пътни документи. За констатираните нарушения са съставени 8 акта и са наложени 9 глоби с  фиш.

В Габрово, по метода на широокобхватния контрол са проверени 19 МПС. Установени са 7 нарушения, за които са наложени 6 глоби с фиш и е съставен 1 акт.

В Севлиевска община полицейските екипи работили по контрол на пътното движение на територията на с. Душево. От 19.00 ч. до 21.00 ч., са проверени 20 МПС и 29 лица.

Констатирани са 11 нарушения: водачи и пътници без обезопасителни колани – 3, 4 МПС без включени светлини, 1 техническа неизправност, без преминат годишен технически преглед – 1, нередовни документи-2. За установените нарушения са съставени 5 акта и са наложени 6 глоби с фиш.