Съдът: Решетки за „муле” и наркотрафикант
Съдът: Решетки за „муле” и наркотрафикант / Снимка: Дарик
Състав на Окръжен съд-Габрово одобри споразумение между прокурор Александров от Окръжната прокуратура и защитниците на подсъдимите габровци Н.С. и В.В., с което на двамата се налагат наказания лишаване от свобода и глоба държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.
 
Съгласно споразумението Н.С. се признава за виновен в това, че на 25 ноември 2016 г., без надлежно разрешително държал с цел разпространение 0,78 грама амфетамин, 400,16 грама метамфетамин под формата на прахообразно вещество и на таблетки и 178,27 грама марихуана, всички наркотични вещества на стойност 11 097,02 лв..
 
Наркотичните вещества са открити в управляван от същия подсъдим лек автомобил „Митсубиши Колт“, спрян за проверка на ул. „Ивайло“ в Габрово, в джоб на суитчъра му, в ползван под наем гараж на ул. „Младост“ в Габрово, както и в апартамент и прилежаща към него маза на ул. „Д-р Василиади“ в Габрово.
 
За посоченото престъпление на Н.С. се налага наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим, както и глоба в полза на държавата в размер на 5 000 лева.
 
Със същото споразумение В.В. се призна за виновен в това, че на горепосоченаната дата, без надлежно разрешително държал в себе си 3 грама амфетамин, 9,64 грама метамфетамин и 0,094 грама марихуана, всички наркотични вещества на обща стойност 316,54 лева – престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от НК, за което му се определя наказание от 1 година лишаване от свобода – условно, с 3 години изпитателен срок, както и глоба в полза на държавата в размер на 2 000 лева.
 
Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.