Открива се Четвърти международен академичен фестивал за камерна и солова музика
Открива се Четвърти международен академичен фестивал за камерна и солова музика / 100 вести

Днес от 19:00 часа в ХГ „Христо Цокев“ се открива Четвъртият международен академичен фестивал за камерна и солова музика - Габрово 2015. Приходите от четирите концерта ще бъдат дарени на фондация „Благородна Бадева“ за музикално обучение на талантливи български деца.

Тази тема е водеща за вестник "100 вести" днес. Още новини от изданието:

Сестра Пелагия от Соколския манастир край Габрово посреща гости и тази година – децата от варненския квартал Аксаково са на лагер тук за десети път. Сега групата е от 35 момичета и момчета на възраст от 3 до 18 години. С тях манастирът светва – в буквалния и в преносния смисъл. Посещението им по линия на свободно избираемия предмет „Религия“, който изучават в училище.

В петък беше даден старт на подписка сред гражданите на Габрово за провеждане на местен референдум за тролейбусния транспорт с въпрос: „Желаете ли да се развива електротранспортът в Габрово чрез закупуване на нови тролейбуси”.

Това стана възможно след като трима от членовете на инициативния комитет – инж. Веселина Василева, Кристина Сидорова и Мирела Костадинова внесоха необходимите документи.

Провеждане на състезание по спортно ориентиране е новото в програмата за националното честване на Шипченската епопея, съобщи областният управител Николай Сираков.