Откраднаха проводник за близо 1200 лева, щетите минават 170 000
Откраднаха проводник за близо 1200 лева, щетите минават 170 000 / netinfo

650 метра меден проводник е бил откраднат от електропреносната мрежа за ниско напрежение в с. Добромирка, съобщават от полицията. Неизвестно лице отрязало жиците от 4 междустълбия през нощта на понеделник срещу вторник. Нанесените щети са на стойност 1164 лв., а по случая е започнато досъдебно производство.

От началото на годината до края на юни дружество Е.ОН е регистрирало над 70 случая на кражби, при които компанията е претърпяла щети на обща стойност над 170 000 лева. Освен че посегателствата върху съоръженията нанасят сериозни финансови щети на компанията, в повечето случаи кражбите са причина за прекъсване на електрозахранването. От Е.ОН изразяват притеснението си, че подобни криминални деяния нарушават нормалната схема на електрозахранване на клиентите, ангажират допълнително екипите и ги затруднява при тяхната задача за поддръжка и ремонт на електроразпределителната мрежа.

 

От дружеството са сигнализирали за случаите подразделенията на Министерство на вътрешните работи, които са започнали разследване. Е.ОН се обръща към своите клиенти да сигнализират на денонощния телефон на компанията, на спешния телефон 112 или в най-близкото полицейско управление в случай, че станат свидетели на подобни криминални деяния.