От Община Дряново обявиха, че след снеговалежа сметоизвозващата фирма работи по график
От Община Дряново обявиха, че след снеговалежа сметоизвозващата фирма работи по график / Dariknews.bg, архив

Поради зачестилите сигнали за лошото качество при извършване на услугата по сметосъбиране и сметоизвозване, от Община Дряново уточниха:

Усложнената зимна обстановка, големият сняг и ниските температури, затрудняват навременното извозване на битовите отпадъци от територията на Общината.

След спирането на снеговалежа и овладяване на зимната обстановка, сметоизвозващата фирма работи по график, както и през почивните дни.Поради зачестилите сигнали за лошото качество при извършване на услугата по сметосъбиране и сметоизвозване, Ви уведомяваме:

Все още има затруднения при почистване на тесните улици в града, породени от неправилно паркираните моторни превозни средства, с което се възпрепятства преминаването на специализираната техника за снегопочистване и сметоизвозване в тези участъци.

Предвид сложността на ситуацията са предприети и действия за ръчно обслужване на съдовете за битови отпадъци.

Призоваваме всички граждани да спазват правилата за спиране и престой на моторните превозни средства и при възможност същите да бъдат прибрани в гаражи.

С цел осигуряване достъп на сметосъбиращата техника до съдовете за твърд битов отпадък, стопаните, наемателите, ръководителите на фирми, учреждения, обществени организации и заведения, да предприемат действия по почистване на натрупаният сняг около тях.