Парно
Парно / netinfo
И през този сезон „Топлофикация-Габрово” постави пред изпитание свои абонати. В първия ден от ноември от дружеството съобщиха: „започва запълването на магистралните топлопроводи, след което ще започне поетапното пускане на отоплението в града.” 

В информацията се напомняше на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. 

„Важно е преди пускането на отоплението да са приключени всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и отговорниците да запълнят източените инсталации.”, акцентираха от „Топлофикация-Габрово”.
 
Оказа се, че ремонтните дейности на дружеството тепърва предстоят.
 
На 6 ноември „Топлофикация - Габрово" ЕАД уведоми своите абонати, че поради авариен ремонт на топлопровод, до завършване му, без топлоподаване остават следните адреси: ул. „Ген. Никола Рязков”; ул. „Д-р Тота Венкова” ; ул. „Арх. Атанас Донков” ;  ул. „Лазурна”  и Детска градина „Младост”.

Още 88 абонати са се присъединили към колективния иск срещу „Топлофикация Габрово”


На 7 ноември се разбра, че топлоподаването е възстановено в целия град, с изключение на ул. „Свищовска" № 61 и 63, където се работи по отстраняване на авария на топлопровод. В информацията от предходния ден въпросната улица не беше посочена.
 
На 9 ноември абонатите от същите улици, които не получиха услуга на 6 ноември, отново останаха на студа. На 30 ноември се оказа, че въпросният топлопровод за пореден път е аварирал, а на 1 декември от фирмата уведомиха клиентите си, че проблемът е отстранен.
 
На сайта на дружеството няма информация за предвиждани компенсации към пострадалите абонати.  

Съдебният иск на Община Габрово срещу „Топлофикация" е приет за разглеждане

Санкционираха „Топлофикация Габрово" със 140 754 лв

Районният съд потвърди глобата на ТЕЦ-а