Осем малко известни факта за ползите от доброволчеството
Осем малко известни факта за ползите от доброволчеството / Община Габрово

1. Намалява стреса

2. Регулира нивото на кръвната захар

3. Защитава сърцето

4. Изгражда навици за здравословно хранене

5. Помага за по-здрави кожа, коса и нокти

6. Укрепва имунитета

7. Премахва излишните килограми

8. Повишава либидото

А сега - сериозно - обърнете 8 /осмицата/ на 90 градуса. Какво се получава? Знакът за безкрайност. Махнете от заглавието думите „малко известни факта за". Какво остава?

Безкрайните ползи от доброволчеството.

1. Всеки акт на доброволчество прави света по-добър. В по-добър свят предпоставките за стрес са далеч по-малко. Следователно - доброволчеството намалява стреса.

2. Излишният стрес води до производството на стресови хормони, които вредят на ендокринната система. Когато ендокринната система не е в добро състояние, тялото губи способността си за правилно метаболизиране на хранителните вещества, включително захарта. Крайният резултат е предразположение към висока кръвна захар и диабет. Както разбрахте от т.1 - доброволчеството намалява стреса, следователно - регулира нивото на кръвната захар.

3. Два от основните рискови фактора за инфаркт са стреса и диабета. Както разбрахте от т.1 и т.2 доброволчеството предпазва от стрес и диабет. Следователно защитава сърцето

4. Хората, които успешно борят стреса, имат добър метаболизъм и здраво сърце, в следствие избягването на рискови фактори, са от групата на хората, които са избрали здравословният начин на живот за свой. Той задължително включва като елемент и здравословното хранене, а както разбрахте от т.1, т.2 и т.3 в основата на всичко това стои доброволчеството. Следователно - доброволчеството изгражда навици за здравословно хранене.

5. Здравословният начин на живот и правилното хранене са в основата на красотата, дълголетието и най-вече - младоликият вид за по-дълго! Вижте т.1, т.2, т.3 и най-вече т.4, за да разберете, че доброволчеството помага за по-здрави кожа, коса и нокти

6. Нищо от т.1 до т. 6 не може да бъде вярно, ако нямате здрав имунитет, а тъй като вече доказахме верността на по-горните твърдения, следва да заключим, че доброволчеството укрепва имунитета.

7. Живот по правилата, включени от т.1 до т.6 е: здравословен, високоенергиеен и нискокалоричен, което води до регулиране на телесното тегло. Следователно доброволчеството премахва излишните килограми.

8. Всеки, който е здрав, красив, енергичен и...доброволец, няма как да страда от ниско либидо. Следователно...ползите от доброволчеството са безкрайни!

Център за работа с доброволци към Община Габрово Ви поздравява с Международният ден на доброволчеството!