Около 120 ученици са включиха в Деня на спорта и Европа в Дряново
Около 120 ученици са включиха в Деня на спорта и Европа в Дряново / ГТПП

Студеното и ветровито време не попречи на около 120 ученици от втори и трети клас на СОУ "Максим Райкович" гр. Дряново да се включат в множество спортни състезания под надслов  "Ден на спорта и Европа" на 14 май в гр. Дряново, с което  отбелязаха 9 май - Ден на Европа. На стадион "Локомотив" в града победителите в различните щафетни игри, бягането на 200 метра бяха различни. Организаторите поставиха на изпитания не само физическата сила, но и сръчността на състезателите. Третокласниците в края на щафетата трябваше да направят лодка от хартия. Оценяваше се не само бързината, а точността и правилната изработка. Веселото настроение, спортният дух, който беше завладял децата, показа, че победители са всички. В края  на състезанията се състояха и  демонстрации на тенис на корт.

Около 120 ученици са включиха в Деня на спорта и Европа в Дряново
netinfo

След това около  60 деца от Народно читалище "Развитие - 1869 г." - гр. Дряново показаха своите представи за  „Моето Дряново в Европа" на най-дългата рисунка, посветена на Европа. На стадиона на повече от 50 метра картон те рисуваха европейските символи, красивата природа на своя град, претворяваха на практика своите представи за европейски град. Опасността дъждът да намокри общата творба на децата не позволи тя да добие завършен вид.  Рисунката ще бъде довършена на закрито и ще бъде показана на празнествата в Дряново за Първи юни - ден на детето.

Около 120 ученици са включиха в Деня на спорта и Европа в Дряново
netinfo

Децата показаха завиден интерес към безплатните печатни и рекламни материали, посветени на Европейската година на гражданите, предоставени от  "Европа директно".

Около 120 ученици са включиха в Деня на спорта и Европа в Дряново
netinfo

Събитието е част от Месеца на Европа в Габровска област и се организира от Община Дряново и Европейския информационен център "Европа директно" Габрово със съдействието на РСО "Централна Стара планина", Народно читалище "Развитие - 1869 г." - гр. Дряново и СОУ „Максим Райкович" - гр. Дряново.