Николай Сираков
Николай Сираков / ПП ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков e провел среща с представители на животновъдите в региона. Той бил информиран за трудностите в отрасъла, както и за забавянето на плащанията за земеделските производители за Кампания 2016 и най-вече за животновъдите по мярка 214 „Агроекологични плащания" с направление "Опазване на застрашени от изчезване местни породи".

Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. 

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков се ангажирал да проучи дали за създалото се напрежение има други причини освен сложната политическа обстановка през първото тримесечие на година, смяната на правителства и работата на служебното правителство.

В питането си към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Сираков уточнил, че животновъди от габровски регион сигнализират за неколкократната промяна на сроковете в индикативния график, последвана от тяхното неспазване.

„В тази връзка, моля, да ми предоставите информация, освен усложнената политическа обстановка през тази година и смяна на правителства, има ли други причините за прекъсне на добрата практика за по-ранно изплащане на субсидиите на земеделските производители преди изтичането на крайния срок, както и какви са причините за по-голямото забавяне на плащанията по мярка 214 по направление „Опазване на застрашени от изчезване местни породи“, предвидени за изплащане след крайния срок!“, се казвало още в питането на народния представител Николай Сираков.