Николай Сираков
Николай Сираков / ПП ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков проведе среща с министъра на културата Боил Банов, на която бяха обсъдени важни за региона проекти и инициативи. Пред министър Банов Сираков постави въпроса с необходимостта от ремонт за залата на ул. „Малчика“ в Габрово, предоставена от Областна администрация на ДТ „Рачо Стоянов“ за превръщането й в камерна зала, както и дострояването на прилежащи сервизни помещения.

На срещата стана ясно, че са осигурени средства за проектирането й през тази година. Министърът е поел ангажимент строително ремонтните дейности да се извършат през 2018 г., информира Николай Сираков.

С министър Банов народният представител е обсъдил и процедурите по предоставяне управлението на терена в местността Градище от държавата  на Община Габрово за извършване на археологически разкопки.

Разисквана беше и дейността на читалищата и необходимостта от нови правила за организиране на тяхната дейност и финансиране. От срещата стана ясно, че преди това е необходимо да се сформира работна група на национално ниво.