Падат паралелки
Падат паралелки / DarikNews.bg
Закриха пет професионални по различни специалности и три от профилираните паралелки в областта по физическо възпитание и спорт заради липсата на кандидати да учат в тях, съобщава пред вестник „100 вести" днес Ивелина Ненова – старши експерт в Регионалното управление на образованието в Габрово.

До 19 юли върви записването след трето класиране на учениците, кандидатствали да продължат образованието си в осми клас. Първото и второ класиране показаха, че за повечето училища в областта има достатъчно кандидати за обявените паралелки и те са с добра пълняемост.
 

Човешка грешка доведе до невярно изчислени балове на кандидат-гимназисти


Според Ивелина Ненова има паралелки, които бяха попълнени още при първото класиране. И тази година се запазва тенденцията на интерес на учениците, а и родителите им, към Националната Априловска гимназия и Природоматематическата. Изключително добър прием след проведената актив- на кампания има и в ПТГ „Д-р Никола Василиади“, където всички планирани паралелки ще бъдат реализирани. Същият извод можем да направим и за Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево.