Да се изправиш срещу Веселин Топалов
Да се изправиш срещу Веселин Топалов / Областен управител Габрово

Гросмайсторът Веселин Топалов  посети Габрово по покана на областния управител Иванка Баева. Идеята за тази визита е провокирана от създадената от Топалов фондация, чиято цел е превенция на деца от рискови групи чрез спорт.

Гросмайсторът, неговият мениджър и областният управител обсъдиха възможности за съвместни инициативи. Малко по-късно в спортна зала „Орловец“ се проведе сеанс едновременна игра между световния шампион и желаещи да се състезават срещу него.

Веселин Топалов
Областен управител Габрово


Сеансът продължи повече от час и половина, а участниците бяха 30 състезатели от шахматен клуб „Орловец“, деца и възрастни. Едно от най-запомнящите се участие беше на възрастен сляп мъж, който игра с брайлов шах и ако времето за визитата на световния шампион Веселин Топалов не беше ограничено, вероятно този двубой щеше да продължи много по-дълго.
 

Веселин Топалов
Областен управител Габрово


Всички участвали в едновременния сеанс получиха грамота подписана лично от гросмайстора, а  срещата завърши с обща снимка и обещанието, че Веселин Топалов отново ще посети Габрово с нова инициатива през април.