Изложба НМО
Изложба НМО / Областен управител Габрово

Областният управител Невена Петкова присъства на откриването на изложба „Неразказаната“ приказка на българската история“ в Националния музей на образованието, организирана от Екипът 2 – Руните говорят. Специален гост на фотоизложбата беше Нейно Превъзходителство г-жа Закиа ел Мидауи, Посланик на Кралство Мароко в Република България.

Посланикът на Мароко присъства на откриване на изложбата "Руните говорят 2"

Тя приветства гостите на събитието и подчерта, че изложбата е чудесна възможност да се възстанови изгубеното познание на нашите предци, а така също че мароканската култура, особено нейните древни берберски аспекти и българската култура имат много общи черти и споделят едни и същи корени. От екипа на организаторите споделиха, че създадената от тях  методика и инструментариум  за разчитане на древното българско руническо писмо и система за анализиране на артефактите отварят нова пътека, която бъдещото поколение ще надгражда. 

Впечатлена от българската история и посещението си в Националния музей на образованието, Нейно превъзходителство получи подарък от областния управител Невена Петкова – албум, който представя област Габрово с пожеланието да се върне отново и да посети забележителностите на региона ни.