Над 100 училища от страната ще получат образователни пакети
Над 100 училища от страната ще получат образователни пакети / netinfo

Над 100 училища от цялата страна ще получат като дарение най-новото учебно помагало, създадено от Парковата дирекция на Национален парк “Ценрален балкан” - Образователен пакет „Разходка в дивата планина”. Връчването на даренията ще стане по време на VІІІ Национално състезание по биология, което ще се проведе от 16 до 18 май в гр. Сопот.

Образователният пакет „Разходка в дивата планина” е третото издание от поредицата на Програмата „Паркът като класна стая”, създадено от дирекцията на парка в подкрепа на обучението по природозащита. Първите две – „Животните в НП Централен Балкан” и „Растенията в НП Централен Балкан”, вече намират добро приложение в учебната и извънкласна работа, в информационните центрове на РИОСВ, на другите национални и природни паркове в България.

Новият образователен пакет съдържа девет табла с илюстрации. Рисунките пресъздават животни и растения в типична за тях жизнена среда. Тиражирани в по-малък формат, деветте табла могат да се използват и едновременно, за да илюстрират сходства и разлики, свързани с устройството, начина на живот и местообитанията на видовете. Към пакета са разработени и примерни насоки за използване на таблата в детските градини и началната училищна степен.