/ Община Габрово
Нова видеопоредица под наслов "Чувство за хумор" ще види публиката тази есен. Двайсетте хумористични видеоистории, посветени на Музея на хумора и сатирата, Габрово и карнавала, ще разказват популярни от екрана и от театралната сцена личности. 

Кратките хумористични видеоистории се разпространяват в социалните канали на музея, социалните мрежи и Ютюб. Извън онлайн разпространението, видеата ще могат да бъдат гледани, a историите - чути и от широката публика, благодарение на медийни партньори.

Поредицата включва кратки истории, споделени разкази, любими вицове, скечове, смешка или послания, свързани с Музея на хумора и сатирата, градския карнавал и Габрово.

Музей "Дом на хумора и сатирата" организира карикатурен десант

В проекта участват певци и артисти - Любо Нейков, Стефан Вълдобрев, Мария Силвестър, Ненчо Илчев, Христо Гърбов, Мая Новоселска, Стефан Щерев, Дони, карикатуристът Чавдар Николов, журналистите Найо Тицин и Ива Дойчинова, режисьорите Теди Москов и Димитър Коцев-Шошо. Продуцент е Даниел Ненчев, чиято заслуга е популярни личности да се превърнат в рекламни лица на Столицата на хумора - Габрово.

Според специалисти от музея, хуморът е средство за справяне със социалната дистанция и изолацията по време на пандемия, историите действат като ваксини срещу лошо настроение, а авторските екипи приемат присърце мисията да доставят смях и добро настроение на зрителите.

Проектът "Чувство за хумор" на Музея на хумора и сатирата е подкрепен финансово от общинската програма за култура.
БТА