/ Министерство на младежта и спорта
От следващия сезон местният отбор ще играе във Втора лига на България, очаква се ремонтните дейности да приключат в началото на юни
Красен Кралев инспектира ремонтните дейности на футболно игрище в Габрово, съобщиха от Министерство на младежта и спорта.

Започна подмяна на изкуствената трева на игрището в СК „Христо Ботев“ (СНИМКИ)

Кралев, кметът на града Таня Христова и директорът на “Общински спортни имоти” Росица Бакърджиева посетиха спортния комплекс “Христо Ботев”.
Там се извършва подмяна на изкуствената тревна настилка на едно от помощните игрища.

Проектът е на стойност 238 763, 23 лв. и е изцяло финансиран от ММС с цел модернизиране на спортната база и привеждането й в съответствие с националните и международни стандарти. 

Министерство на младежта и спорта

Теренът, който е със стандартни размери, ще бъде затревен с най-висок клас настилка, одобрена от FIFA, която ще пристигне от Италия. Ще бъдат монтирани и нови футболни врати. 

Игрището на спортен комплекс “Христо Ботев” се използва целогодишно за тренировки от тима на “Янтра” Габрово, който през тази година се завърна сред професионалистите.

Община Габрово кандидаства с проект за фестивали в кварталите

От следващия сезон местният отбор ще играе във Втора лига на България. На него заниманията си провеждат и играчите от детско-юношеската школа. Игрището се използва и за официални срещи при подрастващите, турнири и различни спортни прояви на местно и национално ниво. 
 
Очаква се ремонтните дейности да приключат в началото на юни.