Меморандум за разбирателство подписаха кметове от региона
Меморандум за разбирателство подписаха кметове от региона / netinfo

Меморандум за разбирателство подписаха кметовете на Общините Габрово, Дряново и Трявна. Той е за създаване на регионален кластър за партньорство с респективен регион от Кралство Белгия. Инициативата за подписването му е на посланика на Кралство Белгия -Негово Превъзходителство Филип Беке и на Белгийско- българската асоциация Бест Ту Би.

“Това е меморандум, който не само формира рамките на бъдещата ни работа, това е меморандум на приятелството”, каза Посланикът на Белгия Филип Беке. На срещата присъсъства и Председателят на асоциация Бест Ту Би- проф. Кръстьо Петков.

Според него Вече има прибципна договореност през есента в Габрово да се организира изложба на високотехнологични схеми и продукти, които са насочени към малките предприятия или отделни домакинства. Целта на създадения клъстер е да се привличат европейски средства, които да се вложат в нашите региони. След около две години първият общ проект ще бъде факт. Той би могъл да бъде в областта на инфраструктурата, логистиката или енергоспестяването, все неща, които ще бъдат полезни на общините.