/ iStock/Getty Images
Тази вечер пиесата ще се играе в Габрово
"Мечтата на Наташа" - на Габровския театър, ще има две представления в София, съобщиха от трупата.

Спектакълът ще бъдат на сцената на Националния студентски дом - от 19:30 и от 21:00 часа. Освен режисьор, Ана Батева е и преводач на текста на Ярослава Пулинович, по който е направена постановката.

Драматичен театър-Габрово ще играе три представления на открита сцена в музей „Етър“

Определят Пулинович като представител на новото руско драматургично течение. Според независимото руско списание The Moscow Times, пиесата влиза в десетката на най-добрите руски пиеси от началото на 21-и век.

С този спектакъл Ана Батева повдига въпроси по темата за семейните ценности, възпитанието на младите хора, нуждата да бъдат обичани и да обичат. Автор на музиката е Стефан Здравески, който също е част от екипа на габровския театър.

Младата актриса Поля Йорданова се превъплъщава в буйната и сприхава 16-годишна тийнейджърка Наташа. Многопластова роля, в която тя пресъздава не само объркания емоционален и мисловен свят на героинята си, но и взаимоотношенията й с другите около нея.

Представлението е пряма и откровена дискусия по актуални социални въпроси, която чрез театрални похвати въвлича публиката в търсенето на отговори, посочват от трупата. По думите им тук няма да видите готови решения, а смел и амбициозен експеримент как и къде да ги търсите - да намериш единствения верен път между потопа от противоречиви влияния, да хвърлиш усилия да се впишеш в нова общност, да не спираш да копнееш за любов, която непрекъснато ти се изплъзва от ръцете - този наратив отеква и ще превземе съзнанието на зрителите.

Габровският драматичен театър отвори врати след близо тримесечно прекъсване

За първи път у нас пиесата на Ярослава Пулинович се реализира като моноспектакъл от габровския драматичен театър, чиято премиера беше на 25 юни тази година.

Тази вечер пиесата ще се играе в Габрово. Това ще е първата изява на постановъчния екип след завръщането им от 17-ия международен фестивал на монодрамата "МоноАкт" в Печ, Косово. Там актрисата Поля Йорданова беше отличена от международно жури с наградата "Най-добра актриса" за ролята си на Наташа.